Péksütemények

A leveles péksüteményeinket blundeltésztából készítjük, amihez természetes kovászt és bigát használunk. A kelt péksüteményeink elkészítése legalább 24 órát vesz igénybe, ez az idő pedig hozzájárul ahhoz, hogy az emésztést elősegítő baktériumok kialakuljanak, egészségesebbé téve a termékeinket.

Nem használunk adalékanyagot, és igyekszünk olyan kézműves beszállítókat találni, akik magas minőséget képviselnek. Éppen ezért partnerünk az Etyektej, a Garat Malom és a Lipiliszt, illetve vásároljuk kistermelőktől a lekvárt, a mézet, a gyümölcsöket, és sokszor a magokat is.

 

 

 

Édes péksütemények:

Búrkifli
Csigák leveles tésztából, klasszikus kakaós és fahéjas
Túrós táska
Narancsos túrókoszorú (Kovászda specialitás)
Pozsonyi kifli
Mogyoró párna
Szilvás papucs - cukormentes vegán

 

 

 

Sós péksütemények

Burgonyás és sajtos pogácsa
Spenótos csavart leveles tésztából
Olasz csiga
Sajtos rúd


Sós és édes aprósütemények

Linzer
Ischler
Moszkauer
Pasta di Mandorle
Macaron
Kókusztekercs

Pogácsák
Hasék
Sajtos masni
Sós omlós teasütemények
Sajtos roló


Mami pitéi, a nagymamám receptje alapján:

Almás

Barackos-túrós

Meggyes

Szilvás

Túrós

 

Tiroli rétesek:

Almás

Diós-meggyes

Mazsolás-túrós

Szilvás-mákos

Teljes kiőrlésű cukormentes péksütemények:

Almás és szilvás papucs (70% teljes kiőrlésű tönkölybúzából készül)

 

Törekszünk a változatosságra, ezért mindig vannak szezonális termékeink, illetve a kitalálásukkor figyelembe veszem, hogy éppen milyen évszakban járunk, és hogy aktuális-e valamilyen ünnep.

Figyeld a heti tervet, mert nincs mindennap minden péksütemény! A rendelési rendszerben két hétre előre megtalálod, mit fogunk sütni.

Mivel a péksüteményeinket az átvételük előtti nap már elkezdjük készíteni, kérjük, hogy a megrendelést még egy nappal korábban, 21 óráig add le. Például ha kedden szeretnéd átvenni a péksüteményt, vasárnap 21 óráig tudod leadni a rendelést.