Péksütemények

A leveles péksüteményeinket blundeltésztából készítjük, amihez természetes kovászt és bigát használunk. A kelt péksüteményeink elkészítése legalább 24 órát vesz igénybe, ez az idő pedig hozzájárul ahhoz, hogy az emésztést elősegítő baktériumok kialakuljanak, egészségesebbé téve a termékeinket.

Nem használunk adalékanyagot, és igyekszünk olyan kézműves beszállítókat találni, akik magas minőséget képviselnek. Éppen ezért partnerünk az Etyektej, a Garat Malom és a Lipiliszt, illetve vásároljuk kistermelőktől a lekvárt, a mézet, a gyümölcsöket, és sokszor a magokat is.

 

 

 

Édes péksütemények:

Briós
Bukták különböző ízben
Búrkifli
Croissant-ok és párnák különböző ízben
Csigák leveles tésztából, klasszikus kakaós és fahéjas, illetve gyümölcsös ízben
Kakaós briós
Svájci kifli
Túrós táska

Sós péksütemények:

Burgonyás, juhtúrós és sajtos pogácsa

Hagymás-baconös és spenótos csavart leveles tésztából

Olasz csiga

Sajtos rúd

Zsemlék

Császárzsemle

Tejes-vajas zsemle

Mami pitéi, a nagymamám receptje alapján:

Almás

Barackos-túrós

Meggyes

Szilvás

Túrós

 

Tiroli rétesek:

Almás

Diós-meggyes

Mazsolás-túrós

Szilvás-mákos

Teljes kiőrlésű cukormentes péksütemények:

Almás és szilvás papucs (70% teljes kiőrlésű tönkölybúzából készül)

 

Törekszünk a változatosságra, ezért mindig vannak szezonális termékeink, illetve a kitalálásukkor figyelembe veszem, hogy éppen milyen évszakban járunk, és hogy aktuális-e valamilyen ünnep.

Figyeld a heti tervet, mert nincs mindennap minden péksütemény! A rendelési rendszerben két hétre előre megtalálod, mit fogunk sütni.

Mivel a péksüteményeinket az átvételük előtti nap már elkezdjük készíteni, kérjük, hogy a megrendelést még egy nappal korábban, 21 óráig add le. Például ha kedden szeretnéd átvenni a péksüteményt, vasárnap 21 óráig tudod leadni a rendelést.