Kovászos kenyerek és kalácsok

A kenyereinket tradicionális és természetes szemléletben állítjuk elő. Az összes kenyér kovásszal készül, amiben olyan jótékony baktériumok vannak, amik később majd megkönnyítik az emésztést, illetve a benne termelődő tej- és ecetsav-baktériumok hozzájárulnak a kenyér kicsit savanykás és édeskés ízéhez.

Fontos számunkra, hogy a lisztünk is kiváló minőségű legyen, ezért a fehér lisztet a Czelli Malomtól, a teljes kiőrlésűt a zsámbéki Natura malomtól, a bio teljeskiőrlésűt és a félbarna lisztet a Lipiliszttől. 

A kovász és a liszt mellett meghatározó még a kenyerekre szánt idő, ami a mi esetünkben legalább 18-24 óra. Ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy jó termékeket készítsünk.

Amikor elkezdtem a konyhámban sütni, a hatékonyság miatt előre kitaláltam, hogy mit fogok készíteni, és azokból lehetett választani. Mivel ez a módszer bevált, maradt a műhelyben is. Mindig összeállítok egy heti tervet, aminek a kitalálásában figyelembe veszem, hogy éppen milyen évszakban járunk, és hogy aktuális-e valamilyen ünnep. Mindennap legalább 4-féle kenyeret sütünk: egy paraszt jellegű, többségében fehér lisztet tartalmazót, egy félbarnát, egy teljes kiőrlésűt, illetve egy hosszúkás bagettet vagy gyökérkenyeret.

 

 

Kovászos kalácsok

Foszlós kalács

Foszlós kakaós kalács

Foszlós mazsolás kalács

Kakaós kalács

Fonott kalács

Sós kalács

Barhesz (tejmentes)

Paraszt jellegű kenyerek, 90%-ban fehér kenyérlisztet tartalmaznak:

 

Ünnepi parasztcipó - 2023-ban az Országos kenyérversenyen az Év Kenyere verseny III. helyezett 

 

Burgonyás

Gyökérkenyerek

 

 

 

Félbarna kenyerek, 85% félbarna lisztet, 15% teljes kiőrlésű rozst tartalmaznak:

Diós

Bajor fűszeres

 

 

 

 

Gyökér kenyerek, 90%-ban fehér kenyér lisztet tartalmaznak:

Aszalt paradicsomos

Hagymás

Mediterrán

Chilis

Olívabogyós

Sütőtökös

 

Minimum 70%-ban teljes kiőrlésű kenyerek:

Biobúza

Lenmagos biotönkölybúza

Négymagos biobúza

Orosz feketekenyér

100%-ban teljes kiőrlésű kenyerek:

Alakor

Rozs

 

 

Figyeld a heti tervet, mert nincs mindennap minden kenyér! A rendelési rendszerben két hétre előre megtalálod, mit fogunk sütni.

Mivel a kenyereinket az átvételük előtti nap már elkezdjük készíteni, kérjük, hogy a megrendelést még egy nappal korábban, 21 óráig add le. Például ha kedden szeretnéd átvenni a kenyeret, vasárnap 21 óráig tudod leadni a rendelést.