A kenyereinket tradicionális és természetes szemléletben állítjuk elő. Az összes kenyér kovásszal készül, amiben olyan jótékony baktériumok vannak, amik később majd megkönnyítik az emésztést, illetve a benne termelődő tej- és ecetsav-baktériumok hozzájárulnak a kenyér kicsit savanykás és édeskés ízéhez.
Fontos számunkra, hogy a lisztünk is kiváló minőségű legyen, ezért a fehér lisztet a Czelli Malomtól, a teljes kiőrlésűt a zsámbéki Natura malomtól, a bio teljeskiőrlésűt és a félbarna lisztet a Lipiliszttől.
A kovász és a liszt mellett meghatározó még a kenyerekre szánt idő, ami a mi esetünkben legalább 18-24 óra. Ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy jó termékeket készítsünk.
Amikor elkezdtem a konyhámban sütni, a hatékonyság miatt előre kitaláltam, hogy mit fogok készíteni, és azokból lehetett választani. Mivel ez a módszer bevált, maradt a műhelyben is. Mindig összeállítok egy heti tervet, aminek a kitalálásában figyelembe veszem, hogy éppen milyen évszakban járunk, és hogy aktuális-e valamilyen ünnep. Mindennap legalább 4-féle kenyeret sütünk: egy paraszt jellegű, többségében fehér lisztet tartalmazót, egy félbarnát, egy teljes kiőrlésűt, illetve egy hosszúkás bagettet vagy gyökérkenyeret.
Foszlós kalács
Foszlós kakaós kalács
Foszlós mazsolás kalács
Kakaós kalács
Fonott kalács
Sós kalács
Barhesz (tejmentes)
Ünnepi parasztcipó - 2023-ban az Országos kenyérversenyen az Év Kenyere verseny III. helyezett
Burgonyás
Gyökérkenyerek
Diós
Bajor fűszeres
Aszalt paradicsomos
Hagymás
Mediterrán
Chilis
Olívabogyós
Sütőtökös
Biobúza
Lenmagos biotönkölybúza
Négymagos biobúza
Orosz feketekenyér
Alakor
Rozs
Figyeld a heti tervet, mert nincs mindennap minden kenyér! A rendelési rendszerben két hétre előre megtalálod, mit fogunk sütni.
Mivel a kenyereinket az átvételük előtti nap már elkezdjük készíteni, kérjük, hogy a megrendelést még egy nappal korábban, 21 óráig add le. Például ha kedden szeretnéd átvenni a kenyeret, vasárnap 21 óráig tudod leadni a rendelést.